درمان سوزش کف پا را در این مقاله بررسی می کنیم. سندروم تونل تارسال مشکلی است که بر اثر فشار مکرر ایجاد می شود که آسیب به عصب درشت نی خلفی را در پی دارد. عصب درشت نی، بخشی از عصب سیاتیک است و در نزدیکی مچ پا قرار دارد.
برای مشاهده متن کامل مقاله درمان سوزش کف پا ، گزگز مور مور انگشتان پا ، درمان سندروم تونل تارسال روی لینک درمان سوزش کف پا ، گزگز مور مور انگشتان پا ، درمان سندروم تونل تارسال کلیک کنید و وارد وب سایت دکتر نجفی ، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی شوید. برای مشاوره آنلاین با دکتر نجفی از طریق واتساپ سایت دکتر نجفی اقدام نمایید.
عصب درشت نی از تونل تارسال عبور می کند، که یک مسیر باریک درون مچ پا است و بین استخوان و بافت نرم قرار دارد. آسیب عصب درشت نی عمدتاً هنگامی رخ می دهد که به دلیل فشار مداوم، عصب تحت فشار قرار می گیرد.
سندروم تونل تارسال چه علائمی دارد؟
افرادی که دچار سندروم تونل تارسال هستند، دچار درد، بی حسی یا گزگز پا می شوند. درد ممکن است در هر قسمت از طول عصب درشت نی احساس شود، اما امکان دارد که درد در یک نقطه از پا، یا درون مچ پا نیز احساس شود. درد ناشی از آن می تواند به شکل زیر احساس شود:
درد شدید و تیرکشنده
احساس سوزن سوزن شدن
حالت شوک الکتریکی
احساس سوزش
علائم در هر شخص کاملاً متفاوت است. برخی از افراد علائمی را تجربه می کنند که به تدریج پیشرفت می کند و علائم در برخی از افراد به طور ناگهانی شروع می شود. درد و دیگر علائم اغلب با انجام فعالیت جسمانی تشدید می شود. اما اگر این مشکل ادامه یابد، برخی از افراد حتی در طول شب و در زمان استراحت نیز درد و گزگز را احساس می کنند.
علت سندروم تونل تارسال چیست؟
سندروم تونل تارسال ناشی از فشار روی عصب درشت نی است، و اغلب ناشی از مشکلات دیگر است.
این عوامل شامل موارد زیر است:
صافی شدید کف پا، چون کف پای صاف می تواند باعث کشش عصب درشت نی شود
برجستگی های استخوانی خوش خیم در تونل تارسال
رگ های واریسی در اندام اطراف عصب درشت نی، که منجر به فشار روی عصب می شود
التهاب ناشی از آرتروز
آسیب یا توده هایی مانند تومور یا غده چربی در نزدیکی عصب درشت نی
آسیب ها یا ضربه، مانند کشیدگی مچ پا یا شکستگی – التهاب یا تورم که منجر به سندروم تونل تارسال می شود
دیابت که باعث آسیب پذیر شدن عصب نسبت به فشار می شود
برای مشاهده متن کامل مقاله درمان سوزش کف پا ، گزگز مور مور انگشتان پا ، درمان سندروم تونل تارسال روی لینک درمان سوزش کف پا ، گزگز مور مور انگشتان پا ، درمان سندروم تونل تارسال کلیک کنید و وارد وب سایت دکتر نجفی ، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی شوید. برای مشاوره آنلاین با دکتر نجفی از طریق واتساپ سایت دکتر نجفی اقدام نمایید.
سندروم تونل تارسال چگونه تشخیص داده می شود؟
در صورتی که احساس می کنید دچار سندروم تونل تارسال هستید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا علت درد را شناسایی کرده و یک طرح درمان ایجاد کند تا مشکل شدیدتر نشود. پزشک می تواند شما را به جراح ارتوپد یا متخصص پا ارجاع دهد.
پزشک درباره روند پیشرفت علائم و سابقه پزشکی مانند ضربه به آن ناحیه از شما سوالاتی می پرسد. او پا و مچ را معاینه کرده و خصوصیات فیزیکی که می تواند منجر به سندروم تونل تارسال شود، را بررسی می کند. پزشک ممکن است تست تینل انجام دهد که شامل ضربات آرام روی عصب درشت نی است. اگر در نتیجه این فشار، احساس سوزن سوزن شدن یا درد دارید، نشانه سندروم تونل تارسال است.
پزشک ممکن است تست های دیگری که شامل الکترومیوگرافی است، درخواست دهد که آزمایشی است برای شناسایی عملکرد نامناسب عصب، تا عوامل زمینه ای را بررسی کند. اگر پزشک به وجود توده یا برجستگی استخوانی مشکوک شود، که منجر به سندروم تونل تارسال می شود، ممکن است انجام ام آر آی را پیشنهاد دهد.
آیا سندروم تونل تارسال می تواند منجر به ایجاد عوارض شود؟
اگر سندروم تونل تارسال درمان نشود، ممکن است منجر به آسیب دائم و غیربرگشت عصب شود. چون آسیب عصب، روی پا اثر می گذارد، راه رفتن یا از سرگیری فعالیت های معمول، می تواند دردناک یا سخت باشد.
سندروم تونل تارسال چگونه درمان می شود؟
درمان سندروم تونل تارسال به علائم و عوامل زمینه ای درد بستگی دارد.
درمان خانگی سوزش کف پا
می توانید برای کاهش التهاب، داروهای ضدالتهاب (شامل داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی) مصرف کنید، که می تواند فشار روی عصب را کاهش دهد. استراحت، استفاده از کیسه یخ، کمپرشن و بالا نگه داشتن اندام، که به نام روش درمانی RICE شناخته می شود، می تواند به کاهش ورم و التهاب کمک کند.
برای مشاهده متن کامل مقاله درمان سوزش کف پا ، گزگز مور مور انگشتان پا ، درمان سندروم تونل تارسال روی لینک درمان سوزش کف پا ، گزگز مور مور انگشتان پا ، درمان سندروم تونل تارسال کلیک کنید و وارد وب سایت دکتر نجفی ، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی شوید. برای مشاوره آنلاین با دکتر نجفی از طریق واتساپ سایت دکتر نجفی اقدام نمایید.
درمان با تجویز پزشک
تزریق استروئید می تواند در ناحیه آسیب دیده برای کاهش ورم به کار گرفته شود. در برخی موارد، بریس و اسپلیت می تواند پا را ثابت نگه دارد و حرکتی را که منجر به فشار روی عصب می شود، محدود کند. اگر به طور طبیعی کف پای شما صاف است، می توانید از کفش های سفارشی استفاده کنید که قوس کف پا را حمایت کند.
جراحی
در موارد شدید و طولانی مدت، پزشک ممکن است جراحی را پیشنهاد دهد که به نام رهایی تونل تارسال شناخته می شود. در طول این جراحی، جراح برشی در قسمت پشت مچ پا تا قوس کف پا ایجاد می کند. آن ها این رباط را رها می کنند و عصب تسکین می یابد.
برخی از جراحان از یک جراحی کم تهاجمی نیز استفاده می کنند که در این روش یک برش بسیار کوچک تر درون مچ پا ایجاد می شود. جراح از یک ابزار کوچک استفاده می کند تا این رباط را آزاد کنند. از آنجایی که در این روش آسیب کمتری به بافت وارد می شود، خطر عوارض و دوران بهبودی کاهش می یابد.
ورزش هایی برای تسکین سندروم تونل تارسال
هدف از انجام ورزش ها برای سندروم تونل تارسال، کاهش درد و ورم در مچ پا است که به بهبودی تاندون ها کمک می کند. سندروم تونل تارسال می تواند راه رفتن یا انجام فعالیت های جسمانی را سخت کند. این ورزش ها بر حرکات آرام تمرکز دارد که درد را کاهش داده و قدرت و انعطاف قوزک پا را افزایش می دهد.
کشش ساق پا
کشش های ساق پا می تواند سفتی عضلات اطراف قوزک پا را کاهش دهد، فشار و ورم را تسکین دهد.
گام اول: مقابل یک دیوار بیاستید و کف دست خود را به اندازه فاصله شانه ها از هم، در مقابل دیوار بگذارید.
گام دوم: پای آسیب دیده را در پشت سر خود بگذارید و زانو را محکم کنید. پاشنه را تا جایی که احساس راحتی دارید، نزدیک به سطح زمین قرار دهید.
گام سوم: پای دیگر را جلو بگذارید و زانو را خم کنید. پاشنه پای آسیب دیده را در نزدیکی سطح زمین قرار دهید.
بهتر است در ناحیه پشت پای آسیب دیده کشش را احساس کنید. به مدت ۲۰ ثانیه در این حالت بمانید و سپس به حالت اولیه بازگردید.
اگر در هر دو پا علائم سندروم تونل تارسال را احساس می کنید، اینکار را با پای دیگر نیز تکرار کنید. این تمرین را سه تا پنج بار در روز انجام دهید.
بالا کشیدن پاشنه درشت نی خلفی
تاندون درشت نی خلفی یک بخش مهم از تونل تارسال است. تقویت و کشش این تاندون به کاهش ورم و درد ناشی از آن کمک می کند.
گام اول: در مقابل یک صندلی بیاستید و دست های خود را روی لبه آن قرار دهید.
گام دوم: به آرامی روی پنجه پا بلند شوید و از صندلی برای بلند شدن کمک بگیرید. به مدت پنج ثانیه روی پنجه پا بمانید.
گام سوم: لبه صندلی را را رها کرده و به آرامی به سطح زمین بازگردید.
این حرکت را ۱۵ مرتبه و در دو دوره انجام دهید.
کشش پلانتر
عصب ها و تاندون ها که از تونل تارسال عبور می کند، در طول کف پا گسترده می شود. کشش پلانتر می تواند به تسکین ورم و فشار از پایین به بالا کمک کند.
گام اول: روی سطح زمین بنشینید و پاها را در جلوی خود دراز کنید در حالی که انگشتان پا به سمت بالا باشد.
گام دوم: یک حوله یا یک طناب یا کش ورزشی را کف پای خود قرار دهید. زانو را خم کنید و انگشتان را به سمت بالا بگیرید.
گام سوم: به آرامی کف پای خود را به سمت بدن بکشید تا زمانی که در قسمت پاشنه و ساق پا احساس کشش کنید. به مدت بیست ثانیه در این حالت بمانید.
در طول روز سه تا پنج بار این حرکت را برای یک یا هر دو پا انجام دهید.
چرخش مچ پا
در آسیب های مچ پا، حفظ محدوده حرکت مهم است. چرخش مچ به انعطاف آن کمک می کند تا بتواند در تمامی جهات حرکت کند.
گام اول: روی یک صندلی بنشینید و پای آسیب دیده را از زمین بلند کنید.
گام دوم: به آرامی مچ پا را در جهت عقربه ساعت پنج مرتبه بچرخانید.
گام سوم: مچ پا را در جهت خلاف عقربه ساعت پنج مرتبه بچرخانید.
اگر در هر دو پا دچار سندروم تونل تارسال هستید، این کار را برای هر دو پا انجام دهید. در طول روز دو یا سه بار این حرکت را تکرار کنید تا زمانی که در ناحیه مچ و کف پا احساس بهتری داشته باشید.
حرکت بلند کردن مداد
تقویت کف پا و عضلات قوزک پا به حمایت تاندون های درون تونل تارسال به طور مؤثرتری کمک می کند.
گام اول: در حالت نشسته یا ایستاده در کنار یک میز، مدادی را روی سطح زمین جلوی خود قرار دهید.
گام دوم: با پای اسیب دیده و با استفاده از انگشتان مداد را بردارید.
گام سوم: مداد را به مدت ده ثانیه در هوا نگه دارید و سپس آن را رها کنید و به حالت اولیه برگردید.
این حرکت را روزانه سه تا پنج بار تکرار کنید.
ملاحظات
از آنجایی که سندروم تونل تارسال ناشی از آسیب است، انجام ورزش های تونل تارسال با حرکات آرام، بسیار اهمیت دارد. اگر قبل از طی دوران بهبودی مچ پا، حرکات را بیش از حد و خیلی سریع انجام دهید، سندروم تونل تارسال تشدید می شود.
هیچ کدام از تمرینات نباید دردناک باشد. اگر متوجه شدید که ورزش های تونل تارسال، درد مچ و کف پا را تشدید می کند، فوراً آن را متوقف کنید. اگر سندروم تونل تارسال ادامه یافت یا شدیدتر شد، بهتر است که به پزشک مراجعه کنید.
منبع:helloclinic.ir
مقالات مرتبط با مقاله درمان سوزش کف پا ، گزگز مور مور انگشتان پا ، درمان سندروم تونل تارسال
توصیه می کنیم مقالات مرتبط مفید وب سایت را با کلیک روی لینک های سیاتیک چیست؟ ، نوار عصب چیست ، پاسخ به سوالات رایج درباره نوار عصب، نوار عصب دست، نوار عصب پا ، ورزشهای سندروم تونل کارپ، روش های درمان تنگی کانال مچ دست ، سندروم پای بی قرار ، بلوک عصب پس سری (عصب اکسی پیتال) برای درمان سردرد ، نوروپاتی چیست ، آسیب عصب دست نوزاد موقع تولد ، گزگز انگشت کوچک دست، آسیب عصب اولنار ، نوار عصب دست ، نوار عصب پا ، روش های پیشگیری و درمان دیسک کمر و گردن ، آسیب عصب رادیال ، آسیب عصب پرونئال ، سیاتیک ، آسیب عصب اولنار دست ، توانبخشی چیست؟ ، افتادگی مچ دست ، فیزیوتراپی عصب رادیال ، درمان سندروم پای بیقرار ، گزگز پا ، تنگی کانال دست در بارداری ، سندرم پرکاری سمپاتیکی ، تنگی کانال نخاعی چیست؟ ، روش تشخیص و درمان خواب رفتن دست و پا و اقدامات ضروری برای بیماران در هنگام انجام نوار عصب و عضله مشاهده نمایید و با دوستان خود به اشتراک بگذارید تا آنها نیز از این مقالات، استفاده نمایند.